vrijdag 29 mei 2009

De leukste vakantie- en zomerfoto's!

Om u allen nog meer te motiveren om deel te nemen aan het aantrekkelijk maken van de nieuwe weblogs hebben we bedacht om een digitale fotowedstrijd te organiseren om de weblogs op te fleuren. Het thema zal zijn: Zomer plezier met uw hond

Deelname is alleen voor leden en ieder lid mag 1 foto insturen welke geplaatst wordt op het desbetreffende weblogs onder de knop Fotowedstrijd.

* U kunt uw foto "per email" insturen van 01-06-2009 tot 30-08-2009.
* U kunt uw foto sturen naar de beheerder van het weblog van uw ras.
* Alle inzendingen worden op het weblog geplaatst.
* Winnaars worden per ras gekozen.
* Als prijs wordt de foto die gewonnen heeft een week lang in de zijbalk van het weblog geplaatst met een link naar uw website toe.
* De foto's mogen niet zwaarder zijn dan 100kb.
* Over de ingezonden foto's en de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

De winnaars worden gekozen door Henny van den Berg en Monique van Boxtel, die uiteraard niet aan de wedstrijd deelnemen, en René Woudman.

We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over dit idee en allen uw foto's instuurt!

Vergeet u bij het insturen van uw foto niet uw naam en link naar uw website te vermelden?
Mail uw foto naar voorzitter@pekingees-en-dwergspanielclub.nl

donderdag 28 mei 2009

HISTORIE

De Pekingees is een aanhankelijke, waardige, intelligente en zelfstandige hond. Soms wat eigenzinnig. Een Pekingees laat zich niet makkelijk de wet voorschrijven. Hij heeft soms de neiging zich aan één persoon te hechten, die persoon kiest hij dan zelf uit. Voor die baas toont hij enorme liefde en moed.
In de jaren 30 is de Pekingees een lange tijd een modehond geweest. Dit had onzorgvuldig fokken tot gevolg. Daardoor werd er niet voldoende op karakter gelet en kwam er nogal eens een humeurige, naar vreemden happende Pekingees voor. Na de oorlog hebben de serieuze fokkers zich tot doel gesteld een mooie Pekingees met een mooi karakter te fokken. Daarin zijn ze wonderwel geslaagd.

De hedendaagse Pekingees is lief voor kinderen, kan goed met andere huisdieren overweg en is vooral een makkelijke hond. Ze hebben niet zoveel beweging nodig. Daardoor is hij ook heel geschikt voor een flatbewoner. Drie maal daags een blokje om is voldoende.

Het zijn geen echte schoothonden. Daarvoor is hun vacht te dik en hebben ze het snel te warm op schoot. Wel is hij altijd bij zijn baasje in de buurt en volgt hem overal.

De vacht vraagt wel enige verzorging. Het is een lange, dubbele vacht. Het is verstandig het hondje van jongs af aan te leren dat de vachtverzorging een onderdeel van het dagelijkse ritueel is. Gebruik bij de dagelijkse borstelbeurt wat talkpoeder, dan zullen eventuele klitjes makkelijk uit te borstelen zijn. De vacht mag alle kleuren hebben. Het pigment is zwart. Verzorg de huidplooien goed. Tussen de voetzooltjes knipt u het overtollige haar weg. Hij weegt 4 tot 5,5 kg, de schouderhoogte is ongeveer 20 cm.

U moet de Pekingees wel de basisbegrippen bijbrengen. Dat lukt het beste als u hem positief toespreekt als hij iets goed doet, maar hem niet al te zwaar straffen wanneer hij een fout maakt. Een Pekingees die gestraft wordt zal zich zwaar ontdaan en beledigd terugtrekken.

De herkomst van de Pekingees ligt verborgen in het duister van de Chinese geschiedenis. Reeds lang voordat de Engelsen in 1860 de keizerlijke paleizen veroverden gingen er in China verhalen rond over een bijzondere kleine leeuwhond die aan het keizerlijke hof zeer geliefd was.